Στο Συρράκο Ιωαννίνων, ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά χωριά της Ηπείρου,
το «CASA LA NOI» , που σημαίνει «σπίτι σε μας» στη βλάχικη γλώσσα , είναι ένας υπέροχος ξενώνας, που ολοκληρώθηκε από τον ιδιοκτήτη του Ηλία Τέφα , το έτος 2007, με πολύ μεράκι και ευαισθησία προς το φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον της περιοχής.
Τα υλικά κατασκευής : η πέτρα και το ξύλο έχουν προσαρμοστεί φιλικά στον ιδιαίτερο παραδοσιακό χαρακτήρα του οικισμού.Τα οικολογικά χρώματα προσθέτουν μια ευχάριστη νότα στη διάθεση του κάθε επισκέπτη.
Τα αξιόλογα σχέδια των παραδοσιακών ταβανιών, που αναδεικνύουν κάθε ένα από τα επτά (7) μικρά διαμερίσματα του συγκροτήματος, σε συνδυασμό με τα διαφορετικά τζάκια-που βρίσκονται σε κάθε γκαρσονιέρα, προσδίδουν ένα μοναδικό χαρακτήρα και ύφος, που κεντρίζει τον φιλοξενούμενο και τον αναζωογονεί με τα έντονα χρώματα , που δένουν αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο.
Το συγκρότημα περιλαμβάνει τρείς (3) επιπλωμένες κατοικίες,μαιζονέτες, που εφάπτονται του περιφερειακού δρόμου του χωριού (στο τέρμα του δρόμου και κάτω ακριβώς από την κεντρική πλατεία του χωριού) και αποτελούνται από: 1) Τα δύο κτίρια (Β και Γ): το υπόγειο , ισόγειο και πρώτο όροφο . Τα κτίρια Β και Γ ολοκληρώθηκαν το έτος 2007. 2) το κτίριο Α: το υπόγειο και ισόγειο.
Το κτίριο Α είναι παλαιάς κατασκευής, που τοποθετείται στις αρχές του 19ου αιώνα, που πρόσφατα αναπαλαιώθηκε. Κάθε όροφος της μαιζονέτας λειτουργεί και αυτοτελώς-ως γκαρσονιέρα και περιέχει έναν ενιαίο χώρο, με διπλό κρεββάτι (τα 4 διαμερίσματα) ή δύο μονά κρεββάτια (τα 3 διαμερίσματα), πολυκουζινάκι (τα 5 διαμερίσματα με νεροχύτη, εστίες, ψυγείο, ντουλάπια), ατομικό λουτρό,κεντρική θέρμανση (αυτονομία).
Όλα τα διαμερίσματα διαθέτουν τηλεόραση (με επίπεδη οθόνη). Μια εσωτερική ξύλινη σκάλα οδηγεί από όροφο σε όροφο κάθε κατοικίας. Κάθε διαμέρισμα-δωμάτιο του συγκροτήματος έχει όνομα από ένα βότανο της ντόπιας χλωρίδας. Στο υπόγειο του κτιρίου Α λειτουργεί αίθουσα πρωϊνού- στην οποία έχει δοθεί το όνομα «ΚΑΜΑΡΑ»- λόγω της μεγάλης πέτρινης καμάρας που βρίσκεται στο βάθος της αίθουσας και αποτελεί μοναδικό δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και υψηλής τεχνικής των παλαιών μαστόρων της περιοχής.
Τα τρία κτίρια είναι κατασκευασμένα σε διαφορετικά επίπεδα λόγω της μεγάλης κλίσης του εδάφους (σκαρφαλωμένα στην πλαγιά του βουνού Περιστέρι ή Λάκμος). Η υπόλοιπη έκταση είναι διαμορφωμένη σε αυλές- δύο επίπεδα – όπου ο θαμώνας μπορεί να κάθεται και να απολαμβάνει την «άγρια» θέα προς τις χαράδρες του ποταμού Χρούσια ή Καλαρρυκιώτικος (παραπόταμος του ΄Αραχθου ποταμού) και των παραποτάμων του και να αφουγκράζεται το βουητό των νερών που διασχίζουν τις χαράδρες