«Το Σπίτι στο Νεραϊδότοπο», στη Σκιάθο


Ηρεμία, φυσική ομορφιά και απλότητα είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Σπίτι στο Νεραϊδότοπο, που βρίσκεται πάνω στον λόφο με την πανοραμική θέα.
Το Σπίτι στο Νεραϊδότοπο δεσπόζει πάνω από τους λόφους και τα δάση της Σκιάθου, τη θάλασσα και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα στα βουνά του Πηλίου.
Το Σπίτι είναι διώροφο και βρίσκεται στο μέσον του νησιού, σε 370 μέτρα υψόμετρο ανάμεσα σε μία απίθανη ποικιλία βλάστησης. Η τοποθεσία είναι ιδανική για ξεκούραση και διαλογισμό
Εδώ, μπορεί κανείς, με την ησυχία του, να απολαύσει μια αληθινή επαφή με την υποβλητική, πλούσια φύση της Σκιάθου, που συνήθως μένει αθέατη στον ‘αμύητο’ επισκέπτη
Εάν πάλι, κάποιος επιθυμήσει τα κοσμοπολίτικα και πολύβουα μέρη του νησιού, θα χρειαστεί μόνον 10-15 λεπτά για να βρεθεί εκεί.
Κοντά στο σπίτι υπάρχει το φημισμένο Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας, παλαιά εξωκλήσια και αρχαία μονοπάτια για περιπάτους και υπέροχες πεζοπορίες, που καταλήγουν έως την θάλασσα.
Εξαιρετικής ομορφιάς είναι και το μονοπάτι που φτάνει στο Κάστρο της Σκιάθου και την παραλία του, πράγματι μια ωραία περιπέτεια!
Επίσης η διαδρομή από το Μοναστηράκι της Παναγιάς της Κεχριάς μέσα από το ποτάμι με τα πλατάνια, φτάνει στην παραλία της Κεχριάς κι είναι μια άλλη υπέροχη έκπληξη!

greek.skiathosvillas.com.gr

«Casa Kalypso», στην Αλόννησο

casacalypso1
Το 1989 η Ελένη και ο Βασίλης αποφάσισαν να φτιάξουν ένα μικρό ξενώνα στην Αλόννησο, σε μια ιδιόκτητη έκταση δίπλα στη θάλασσα.
Έκτοτε, η κυρα-Λένη και ο κυρ Βασίλης έχουν προσφέρει τη φιλοξενία τους σε αμέτρητους επισκέπτες, οι περισσότεροι από τους οποίους επιστρέφουν στο Kalypso κάθε χρόνο για τις διακοπές τους.
Σήμερα, τα ηνία έχουν αναλάβει οι δύο κόρες της οικογένειας, Κατερίνα και Ιωάννα. Το κτήριο έχει ανακαινιστεί πλήρως και τρεις νέες σουίτες έχουν χτιστεί, ώστε οι επισκέπτες να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους με άνεση σε ένα φιλόξενο, οικογενειακό περιβάλλον.
Η επιθυμία μας να δημιουργήσουμε έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό και να εξυπηρετούμε τις ανάγκες των επισκεπτών μας είναι για μας αλληλένδετη με την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των δραστηριοτήτων μας στο φυσικό περιβάλλον και τη συνετή χρήση των φυσικών πόρων. Ακολουθώντας λοιπόν τις αρχές του οικολογικού τουρισμού, έχουμε προβεί σε μια σειρά ενεργειών ώστε να συμβάλουμε στη διατήρηση του πιο πολύτιμου αγαθού μας.
Χρησιμοποιούμε ηλιακούς θερμοσίφωνες, λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους, καθώς και συστήματα ηλιακού φωτισμού. Εκτός από τα κλιματιστικά, έχουμε εγκαταστήσει ανεμιστήρες οροφής. Επιπλέον, όλα τα σεντόνια και οι πετσέτες είναι κατασκευασμένα από φυσικές πρώτες ύλες.
Τα πέντε studios, σχεδιασμένα για δύο έως τρεις επισκέπτες, εκτείνονται σε τρία επίπεδα, εξασφαλίζοντας άνεση χώρου σε όλους.
Τα δύο διαμερίσματα βρίσκονται στον επάνω όροφο του κεντρικού κτηρίου. Κάθε ένα μπορεί να φιλοξενήσει έως τέσσερα άτομα.
Οι δύο από τις τρεις σουίτες έχουν μία κρεβατοκάμαρα με διπλό κρεβάτι και ένα καθιστικό όπου μπορούν να φιλοξενηθούν δύο ακόμα άτομα. Η τρίτη σουίτα διαθέτει δύο κρεβατοκάμαρες και δύο μπάνια.
Το Kalypso βρίσκεται 300 μέτρα βόρεια από τη Στενή Βάλα, στην παραλία Γλυφά.

casakalypso.gr